ÇOCUKLAR KLAVYE İLE DEĞİL OYUNCAKLA OYNUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Oyuncak Kütüphanesi’ndeki çocukları ziyaret etti. Atölye çalışmalarında ebru yapan çocukların eserlerini inceleyen Başkan Altepe, daha sonda çocuklarla kitap okuyup, oyunlarına eşlik etti. Toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyetlerin tüm hızıyla sürdüğünü, en önem verdikleri kesimin ise çocuklar olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmesi, özgüvenli, bilinçli ve donanımlı olması için elimden geleni yapıyoruz. Kütüphaneler Şube Müdürlüğümüz bünyesinde geçtiğimiz yıl açtığımız oyuncak kütüphanemiz bu anlamda önemli bir görev üstleniyor. Burada değişik okullar sırayla ağırlanıyor. Ayda 4 bin, yılda da 48 bin çocuk bu güzelliklerden yararlanıyor. Burada her çeşit oyunu oynayıp, atölyelerde kendi oyuncaklarını yapabiliyorlar. Teknolojinin gelişimiyle birlikte, evde bilgisayar başına hapsolan çocuklarımız artık burada sosyalleşip, yeni arkadaşlıklar kurabiliyor. Ekip ruhuyla birlikte oyun oynamayı, paylaşmayı öğreniyor. Çocuklar anne babalarıyla da gelip, etkinliklerimizden yararlanabiliyor” diye konuştu.