ŞEHİR KÜTÜPHANESİNDE DUYGUSAL ANLAR

GENÇLEŞEN TÜRKÜLER THM GENÇLİK KOROSU TARAFINDAN SAHNELENEN ‘BİR DESTANDIR ÇANAKKALE’ PROGRAMI, DUYGUSAL ANLARA İMZA ATTI.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı program, Çanakkale destanını Bursa’da yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde Şehir Kütüphanesi Gösteri ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu’nun yazdığı Çanakkale adlı şiir, proje koordinatörü şef Erdinç Ertüzün yönetiminde sahneye çıkan Gençleşen Türküler THM Gençlik Korosu tarafından seslendirildi. Programda, türküler eşliğinde anlatılan Bursalı şehit asker Türkmen Mehmet ve komutanının diyalogları, izleyicileri, Çanakkale’ye, siperlere ve yaşanan acı günlere götürerek duygusal anlara imza attı. Bozüyük ve Yalova’dan da konukların bulunduğu programda gözyaşları dinmedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hv. Plt. Kur. Alb. Cengiz Karacabey, eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç’un da izlediği programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ertüzün, programın sonunda şehit Mehmet’in emaneti olan bir bayrak ve bir Kur’an-ı Kerim’i öperek Başkanvekili Karadağ’a verdi.

Öte yandan ‘Bir Destandır Çanakkale’ programı geçtiğimiz günlerde de Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Şehir Kütüphanesi Gösteri ve Konferans Salonu’nda sahnelenerek, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.