HANÇERLİ MEDRESESİ FATMA SULTAN KÜTÜPHANESİ

Osmanlı Sultanı II. Beyazid’in oğlu Sultan Murad’ın kızı Fatma Sultan tarafından 15. yy’ın son çeyreğinde yaptırılan medrese binası, günümüze ulaşabilen temelleri üzerinden geliştirilen rekonstrüksiyon çalışması ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ayağa kaldırılmış ve 2016 yılından itibaren kütüphane işleviyle hizmet vermeye başlamıştır. Bünyesinde yetişkin ve çocuk bölümlerini bulunan kütüphanede, okuyucular ve araştırmacılar, kitapları salonda inceleyip, fotokopi çektirebilmekte; ücretsiz bir şekilde kütüphanemize üye olup 15 gün süreli ödünç kitap alabilmektedirler.

Hançerli Medresesi Fatma Sultan Kütüphanesi, kütüphane işlevinin dışında kültürel aktivitelerin, yazar söyleşilerinin gerçekleştiği bir mekan olarak kompakt bir özellik arz etmektedir.

hançerli (2) hançerli (7)
hançerli (9) hançerli (10)

Hizmete Açılış Tarihi

27 Nisan 2017