gezici19-20

GEZİCİ KÜTÜPHANE ENGEL TANIMIYOR

1991 yılından itibaren, Bursa şehir merkezine uzak olan ve kütüphanesi bulunmayan dezavantajlı durumdaki okulların öğrencilerine kitaplar ulaştıran, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gezici Kütüphane aracı 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde de faaliyetlerine devam ediyor. Yeni dönemde İnegöl,… devam »

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE KÜTÜPHANE COŞKUSU

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri olarak Hayvanat Bahçesinde gerçekleşen etkinliklerde çocuklarla bir araya geldik. Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği dev kitaptan masal okuma etkinliği ve hayvan figürlü kitap ayracı yapımı atölyesi de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

DORTCELİK

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİ HASTA ÇOCUKLARIMIZIN BU YILDA YANINDA!

Bursa’da Şehbenderler Konağı Kütüphanesi, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi, Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi, Hançerli Medresesi Fatma Sultan Kütüphanesi, Hanımlar Lokali Kütüphanesi, Gezici Kütüphane ve Şehir Kütüphanesi ile merkezde önemli bir eğitim ve kültür hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri, geçen yıl olduğu… devam »

IMG_E6467

ŞEHİR KÜTÜPHANESİNDE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından Şehir Kütüphanesi’nde 28.04.2019 tarihinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan “23 Nisan Çocuk Şenliği” programında gerçekleştirilen etkinlikler çocuklarımızın bayramına renk kattı. Şenlik kapsamında ; bir çok… devam »

IMG-20190419-WA0006

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİNDEN İLKOKUL ZİYARETİ

Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesinde Gezici Kütüphane hizmetiyle birlikte köy okullarına kitap taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri olarak bu sefer Orhaneli İlçesinde bulunan Sırıl İlkokulu öğrencileri ile yaptığımız ziyarette bir araya geldik. Yaptığımız atölye çalışmasından oldukça keyif alan öğrencilere etkinlik sonunda… devam »

TÜLİN KOZİKOĞLU BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİNDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü olarak çocukları sevdikleri yazarlar ile buluşturmaya devam ediyoruz. Nisan ayı  “Okur & Yazar Buluşmaları” etkinliklerinin konuğu, çocukların sevdiği yazarlardan Tülin KOZİKOĞLU. 25 Nisan 2019 Perşembe günü saat 13.00’da Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi ve… devam »

20190327_085812

HASAN ERDEM GÖRÜKLE MİLLET KIRATHANESİ’NDE

55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğüne bağlı Görükle Millet Kırathanesi’nde gerçekleştirilen “Okur&Yazar” buluşmalarının konuğu, tarihi roman kitaplarının yazarı Hasan Erdem oldu. Tarihi romanın günümüzdeki önemlerine değinen ve tarihi roman yazmanın zorluklarından bahseden ERDEM, genç yazar adaylarına da… devam »

FB_IMG_1552456662551

GÖRÜKLE MİLLET KIRATHANESİ HİZMETE AÇILDI

Üniversitelilerin kıraathane buluşması başladı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle’ye kazandırılan Millet Kıraathanesi, özellikle üniversiteli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği törenle hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş kıraathane kültürünü yaşatacak olan mekanda, gençlerin kitap okuyup, hoş… devam »

2019 MART AYI KÜLTÜR TAKVİMİ HAKKINDA DUYURU

2019 Mart ayı takviminde yer alan ve Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesinde gerçekleştirilmesi planlanan çizgi film gösterimi yapılmayacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

SÜLEYMAN BULUT BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANELERİNDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okur&Yazar Buluşmaları” etkinliklerinin bu seferki konuğu “Ormandaki Dev”, “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”, “Çocukların Hakları Var” serisi gibi pek çok sevilen çocuk kitaplarının yazarı Süleyman BULUT oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra SÖNMEZ’in… devam »

Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /home/kutuphan/public_html/wp-content/themes/kutuphaneler/category.php on line 24