20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivalini kutladık.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, birbirinden güzel gösterilerle çocuk ve gençlerin yoğun ilgisini gördü.

Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un Türki Cumhuriyetlerden de ekiplerin gelmesine katkı sağladığı festivalde, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan ekiplerinin gösterileri de büyük ilgi gördü. Azerbaycan Devlet Kukla Tiyatrosu, Kazakistan Almati Devlet Kukla Tiyatrosu ve Harezm Bölge Kukla Tiyatrosu temsilcileri, dünyada saylı organizasyonlar arasında yer alan 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’nde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

3 yabancı ülke ve 14 yerli ekibin çocuk ve gençlerimizi ücretsiz olarak buluşturduğu festival; 11-16 Aralık tarihleri arasında, Setbaşı Şehir Kütüphanesi, Karagöz Müzesi, Tayyare Kültür Merkezi, Down Town Eğlence Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Podyum Sanat Mahal’de büyük ilgiyle izlendi