Bursa’nın ilk ve tek oyuncak kütüphanesi (ÖZEL HABER)

Bursa’nın ilk ve tek oyuncak kütüphanesi olan Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle 2015 yılında hizmete açıldı. Kurulduğu günden bu yana, binlerce çocuğa hizmet verip hayatlarına dokunan bu kütüphane içinde, çocuk oyun odaları, ödünç oyuncak odası ve sanat atölyesi bulunuyor. Tamamen randevu ile ziyaretçi kabul eden kütüphanenin hizmetinden, aileler ve çocuklar oldukça memnun.

(3)BUR~1

2015 yılında Bursa‘da hizmete açılan Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi, çocukların keyifli vakit geçirebileceği oyun odaları ve el becerilerini geliştirebileceği sanat atölyesi ile ücretsiz şekilde hizmet veriyor.

(38B5C~1

“Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi, 2015 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle hizmete açılmıştır” diyerek sözlerine başlayan Kütüphane sorumlusu Büşra Arıkan, “Burada 0-12 yaş arası çocuklara ücretsiz oyun odalarıyla hizmet veriyoruz. Yine bünyemizde ödünç kitap odası ve sanat atölyemiz de hizmet vermekte. 0-7 yaş arası çocuklarımız bir yetişkin ile oyun odalarına giriyorken, 8-12 yaş arası çocuklarımız bireysel olarak oyun odalarını kullanabiliyor. Okul gruplarını da burada ağırlıyoruz. Sadece pazar günleri kapalıyız, diğer günler sabah 09:00, akşam 17:30 arası hizmet veriyoruz. Pandemi dolayısıyla, bizde randevulu sisteme geçtik ve oyun süreleri 45 dakika ile sınırlandırıldı.

BURSA'~1

Aileler, çocuklarını randevu alarak getiriyorlar. Üyelik yapan aileler, yıllık 30 TL ücret ile kütüphanemizden ödünç kitap ve oyuncak alabiliyor. Emanet, 15 gün süreyle sınırlıdır. Daha sonra kitap ya da oyuncağı getirip yenisini ödünç alabilirler” dedi ve kütüphaneyi ziyaret etmek isteyen aileler için yer tarifi de yaptı: “Gelmek isteyenler için Bursa Erkek Lisesi’nin karşısındaki araya girdiklerinde parkın içindeki binadayız.”

“Kütüphanemizde her ayın son cumartesi günü ‘cumartesi atölyesi‘ yapıyoruz.

(3)BUR~3(31ABE~1