Bursa’nın kitap kurtları Başkan Alinur Aktaş tarafından ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, bir yıl içerisinde en çok kitap okuyanın belirlendiği “Kütüphane Haftası Yılın Okuyucusu”  hediye takdim töreni yapıldı. Törende okurlarla bir araya gelen Başkan Alinur Aktaş, “ Bursa’nın okuyan şehir olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda hem etkinliklerle hem de fiziki yatırımlarla şehrimize değer katıyoruz. Büyükşehir’e bağlı; Şehir Kütüphanesi, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi, Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi, Millet Kütüphanesi, Şehbenderler Konağı Kütüphanesi, Mudanya Hasan Bey Kütüphanesi, Niyazi Pakyürek Millet Kütüphanesi ve Gezici Kütüphanemiz ile 15 gençlik merkezimizde 100 bine yakın kitap vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Bu bilgi yuvalarımız; konforlu ve güvenli mekânlar olarak kitap okumak, araştırma yapmak, ders çalışmak ve nitelikli vakit geçirmek isteyen herkese açık. Gururla ifade ediyorum ki kütüphanelerimizden 2023 yılında 1 milyonu aşkın kişi istifade etti, bu da Bursa nüfusunun 3’te 1’i anlamına geliyor neredeyse”  dedi.

Kütüphane Haftası’nı da Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak farklı etkinliklerle kutladıklarının altını çizen Başkan Alinur Aktaş, Bu etkinliklerden birisi de kütüphane kullanıcıları arasında kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını teşvik etmek olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kütüphanelerinden en çok kitap ödünç alan okuyucuları belirlediklerini söyleyen Başkan Aktaş; “ Çocuk ve yetişkin kategorisinde Mart 2023 – Mart 2024 tarih aralığında kütüphanelerimizden en çok kitap ödünç alanların arasından yılın okuyucularını belirledik. Elimizdeki kayıtlara göre 1 yıl boyunca; çocuk kategorisinde en çok okuyan ilk 3 kişi; 162 kitapla 9 yaşındaki Ahmet Hacı, 92 kitapla 8 yaşındaki Hatice Kübra Balcı ve 82 kitapla 8 yaşındaki Amine Bahar Bora oldu. Yetişkin kategorisinde en çok okuyan ilk 3 kişi ise; 80 kitapla Jale Önder, 72 kitapla Nurgül Soyak, 55 kitapla Selma Kaya oldu. İnşallah bir ömür boyu kitaplarla bir arada yaşarsınız. 60. Kütüphane Haftası’nı tebrik ederken kitaptan bir dünyada yaşamanızı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Alinur Aktaş 10 bin üzerinde kitap bağışı yapan 22. dönem Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşma sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Niyazi Pakyürek en fazla kitap okuyan isimlere kitap seti, Burfaş Sosyal Tesisleri’nde yemek ikramı ve çeşitli hediyeler verdi. Başkan Aktaş ayrıca kütüphane de bulunan gençlere de 2 GB internet paketi hediye etti.