LALA ŞAHİN PAŞA ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Orhan Gazi ve I. Murad’ın kumandanı Rumeli Beylerbeyi Lala Şahin Paşa tarafından 1339 yılında inşa ettirilen ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar eğitim hizmetinin verildiği medrese, uzun yıllar harabe halinde kalmış, 1969 yılında Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından onarılarak kütüphaneye dönüştürülmüş, 2009-2010 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir iş adamının sponsorluğunda restore ettirilmiştir. Daha verimli hizmet sunulması amacıyla 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilerek gerekli bakım ve onarımların tamamlanmasının ardından Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi olarak kapılarını çocuklar için açmıştır.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve küçük yaşlardan itibaren kitap sevgisi kazandırmak amacı ile hizmet veren kütüphanede 0-14 yaş gruplarına uygun yayınlar bulunmaktadır. Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi bünyesinde masal anlatımları ve yaratıcı drama etkinliklerinin yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları, yazarlarla söyleşi gibi eğitim programları gerçekleştirilmektedir. Kullanıcılar, kütüphanemize ücretsiz üye olup 15 gün süreli 3 adet kitap ödünç alabilmektedir.

LALA SAHIN PASA COCUK KUTUPHANESI (1) LALA SAHIN PASA COCUK KUTUPHANESI (4)

Hizmete Açılış Tarihi

21 Şubat 2012