23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini şenlik havasında kutladık.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Çocuk ve Sanat Etkinlikleri projesi kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini birçok renkli programla kutladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan ilk ve orta öğretim düzeyinde 350’ye yakın öğrenci ve öğretmenin katıldığı programlar üç gün boyunca ve farklı mekanlarda gerçekleştirildi.

19.04.2022  tarihinde, Tayyare Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, Osmangazi Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan ve Şehit Jandarma Er Halim Çimen İlkokullarından 150 öğrenci katıldı. ”Turu ve Sirk Maceraları” isimli film gösterisini seyreden öğrenciler keyifli zaman geçirdiler.

20.04.2022 tarihinde, Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi’nde, Etkileşimli kitap okuma ve sanat atölyesi etkinliği yapıldı. Abdurrahman Vardar İlkokulu’ndan 45 öğrenci, hem kitap okudu hem de el becerilerini geliştiren çalışmalar yaptı.

20.04.2022 tarihinde, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde, Hatice Salih Kut (30) ve Nedim Öztan (30) İlkokullarından 60 kişilik öğrenci grubunun katılımlarıyla gerçekleşen Drama Atölyesi’nde öğrenciler eğlenerek öğrendikleri keyif dolu anlar yaşadılar.

21.04.2022 tarihinde, Bursa Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen bir diğer etkinlikte ise resim atölyesi oldu. 15 Temmuz İlkokulu’ndan 30 öğrenci, Bilsem Öğretmeni Akif Seven’in gözetiminde duygularını resimlerle ifade etti. Bu etkinliğin ardından, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de kütüphane yanındaki alanda mini konser verdiler.