Büyükşehir’de ‘Kütüphane Haftası’ böyle geçti

‘52. Kütüphane Haftası’, Bursa’da coşkuyla kutlanırken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphaneler özel etkinliklere ev sahipliği yaptı ve usta yazarları okurlarıyla buluşturdu.

‘52.Kütüphane Haftası’, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi ve Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi konuklarını birbirinden eğlenceli aktivitelerle ağırladı. Nezaket Özdemir’in gözetiminde yapılan ‘Çocuklarla Origami’ adlı atölye çalışması, öğrencilerin sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlayan eğlenceli bir programa imzasını attı. Etkinlik, aynı zamanda miniklerin el becerilerini geliştirmelerine de destek oldu. Çocukların kütüphaneleri daha yakından tanımalarını hedefleyen program, kitap okuma saatiyle sona erdi. Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi’nin bu haftaki konuğu olan Gökçe Köy İlkokulu öğrencileri de oyunla kitap okuma etkinliğini buluşturan program sayesinde keyifli bir gün geçirdi.

Müzedeki Sandık
52. Kütüphane Haftası’nda ‘Müzedeki Sandık’ adlı kitabın yazarı Nadide Utku, okurlarıyla Lala şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Usta yazar, Necla Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileriyle keyifli bir söyleşiye imza attı. Yazarlık deneyimini öğrencilerle paylaşan Utku, okurlarının sorularını da cevapladı. Yazar, söyleşinin sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.

Drama öğretmenimiz İbrahim Zeki KARABULUT ise Kraliçe’nin gizli hazinesi başlıklı oyunu oynayıp çocuklara en güzel hazinenin kitap olduğu vurgusunda bulundu.

Kütüphaneler Haftasında emeği geçen bütün herkese sonsuz teşekkürler.