Nazife Hüseyin Meriç İlkokulu Kütüphanesi açılışı

Büyükşehir Belediyesi,  Meriç ailesi tarafından Osmangazi ilçesinin Alaşar Mahallesi’nde yaptırılan Nazife Hüseyin Meriç Okulu’na yeni bir kütüphane kazandırdı. 374 metrekare kapalı alanı olan ve toplam 3 kattan oluşan binanın bodrum katında atölye, uygulama dersleri ve ıslak hacimler bulunuyor. Birinci katta okuma salonu yer alırken, ikinci kat ise konferans ve çok amaçlı salon olarak kullanılabilecek. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kütüphaneye 600’den fazla kitap bağışlayarak destek oldu.

Kütüphanenin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Vali Yakup Canbolat, Bursa milletvekilleri Osman Mesten ve Atilla Ödünç, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Alaşar Mahalle Muhtarı İdris Aydın, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini keserek kütüphaneyi gezdi.

Açılışın ardından Kütüphaneler Şube Müdürlüğü eğitmenlerinin önderliğinde, çocuklarla ”Kitap Ayracı Yapım Atölyesi” gerçekleştirildi.