48. KÜTÜPHANE HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ

708

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR KÜTÜPHANESİ TARAFINDAN ‘48. KÜTÜPHANE HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANEYE EN ÇOK GELEN OKURLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Bu yıl 48’incisi kutlanan Kütüphane Haftası, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, her anne babanın en az haftada bir kez çocuklarını kütüphaneye yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Şehir Kütüphanesi bahçesinde 48. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen törene Vali Vekili Samet Ercoşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Aykut Bayraktar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, basılı eserlerle kent belleğine önemli katkılar yaptığını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, teknolojiye bağlı olarak bilgiye ulaşmanın çok çeşitli yollarının bulunduğunu hatırlattı. Bilgisayar ortamındaki verilerin kütüphaneler kadar sağlıklı olmadığını vurgulayan Karadağ, “Zaman içinde bir CD silinebilir, bilgisayar çökebilir. Ancak kütüphanedeki 500-600 yıllık eserler, hala ilk günkü gibi korunuyor. Nüfusumuzun yüzde 60’ı 30 yaş altında. Bizler anne babalar olarak çocuklarımızı en az haftada bir kez kütüphanelere yönlendirmeliyiz. Gençlerimiz tabi ki kafelere gidecek ancak oralara ayırdıkları zamanın bir bölümünü de kütüphanelere ayırmalılar” dedi.
Vali Vekili Samet Ercoşkun da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin kütüphanelere verdikleri önemin takdire şayan olduğunu vurguladı. Ercoşkun, kütüphanelerin günümüz şartlarında yeniden gözden geçirilmesi ve çocuklar için daha cazip hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Aykut Bayraktar da günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların sadece yüzde 10’unda kütüphane bulunduğunu belirterek, bu tablonun hiç de iç açıcı olmadığını kaydetti.
Törende konuşmaların ardından şehir kütüphanesi ve halk kütüphanesine en çok gelen okurlar, ödüllendirildi. Bu arada etkinlikler kapsamında İlköğretim okulları arasında düzenlenen “Benim için Kitap nedir?” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Etkinliğin sonunda resim yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.